Ettan Bratt är vice ordförande i Stadsbrudskåren. Elsa Catharina föddes på fideikommisset Bratteborg 1946 och växte upp på landet. Hon var första barnet och första barnbarnet och kallades för Ettan redan från början och så förblev det. 29 år senare gifte hon sig komiskt nog till namnet Bratt och äger och bebor idag delar av Bratteborgs Skogsgård.

Efter skoltiden gick Ettan som volontär på dåvarande Åhlén & Åkerlund (numera Bonniers) för att bli journalist. Därefter följde åtta år på Bonniers Månadstidning, Eva och Vecko-Journalen.

Ettan är en av grundarna av SWEA Sverige som är ett globalt nätverk med 7 500 svensktalande kvinnor i 73 avdelningar boende över hela världen. Hon sitter i styrelsen för Vadstena Akademi och är ordförande i Vadstena Akademis vänförening, i styrelsen för Millesgården och Confidencens Vänförening, samt tidigare i kommittén för Årets svenska kvinna, en hedersbetygelse som  sedan 1989 har förärats svenskor som på olika sätt varit “ambassadörer” för Sverige i utlandet.