Joséphine Edwall Björklund är ett kommunikations- och näringslivsproffs med över 30 års erfarenhet från exekutiva befattningar inom näringslivet och stora globala börsnoterade bolag som Ericsson, SCA och Essity. Hon driver nu det egna bolaget JEBcom AB där hon arbetar som senior rådgivare, konsult, är moderator och håller föreläsningar. Hon är bland annat medlem i Global Thinkers Foum och Brittisk-svenska Handelskammaren, samt håller i det europeiska kommunikationschefsnätverket för den globala organisationen ”The Conference Board” med säte i Bryssel och New York.

Joséphine har suttit i koncernledningar och ligger bakom många av de framgångsrika partnerskap som bolagen ingått, bland annat med Glada Hudikteatern, Fotografiska Museet, United Nations Foundation och Unicef i Mexico, där hon tillsammans med dem utbildade flickor, pojkar, lärare, myndigheter med flera om jämställdhet och hygien. Joséphine har arbetat med alla dimensioner inom kommunikation samt investerarrelationer och alltid varit nära affären. Hon har drivit stora företagstransformationer och förändringar och ansvarat för många Kapitalmarknadsdagar och presskonferenser. Hon är en varumärkesexpert som bland annat under delningen av bolaget SCA låg bakom arbetet och varumärkestänket bakom det nya hygien- och hälsobolagets varumärke Essity.

Hon är också en nätverkare som ligger bakom många av de framgångsrika globala partnerskap som flera bolag ingått, bland annat initierade hon samarbeten med Glada Hudik, Fotografiska, ”United Nations Foundation” och Unicef Mexico, där hon själv deltog i att utbilda unga flickor och pojkar om jämställdhet, hygien och hälsa.

I sin ungdom tävlade Joséphine under tio år i olika sporter, såväl individuellt som i lagsporter. Hon var bland annat med i ungdomslandslaget i simhoppning. Många beskriver henne som modig, entusiastisk, kunnig och motiverande.