Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Vid din sida berättar hur vår gåva använts

14 november, 2019

Hur jobbar Vid din sida?
Grundaren Jeanette Höglund träffade i sitt arbete som väktare på den utsatta gruppen hemlösa pensionärer och bestämde sig för att göra något för dessa utsatta äldre. Hon grundade den ideella och opolitiska organisationen Vid din sida och startade soppkök som har öppet ett par dagar i veckan. Där får de äldre hemlösa mat, men också rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

Vilka har fått ta del av Stadsbrudskårens donation till Vid din sida?
En av våra medlemmar är Margareta som har levt i hemlöshet under längre tid. Hennes önskan är att hitta ett stationärt boende. Livet på gatan är, som alla kan förstå, mycket hårt och tar all kraft. Vi har kunnat betala ett vandrarhemsboende för Margareta i ca en och en halv månad. Margareta har också fått mat och hygienartiklar. Det har gjort att hon kunnat vila ut, sova ordentligt och fått frukost, lunch, kaffe och middag. Samt energi till att lösa sin situation. Margareta är nu på väg att flytta till Bollnäs där hon hittat ett fast boende. Hon kommer att få bidrag till att möblera och inreda sitt hem och vi har kontakt för att se att allt går bra.

En annan medlem var Margit, som led av cancer. Hon fick sova ut på hotell i flera omgångar tack vare donationen. Margit blev tyvärr sämre, hamnade på sjukhus, och avled nyligen, men vi kunde göra hennes sista tid bättre.

Förutom dessa kvinnor har vi ytterligare fyra som besöker vårt soppkök frekvent. Vi undersöker nu hur vi ska kunna göra en insats för att de ska kunna komma ur sin situation.

Hur finansieras Vid din sida, förutom från Stadsbrudarna?
Vid din sida har varken statligt eller kommunalt stöd utan finansieras helt av donationer, månadsgivare och insamlingar. Så alla gåvor är viktiga och den som vill ge en gåva direkt till Vid din sida kan göra det här.

Hur ser framtiden ut?
Vi har fått hyra en lokal, där vi kommer att ha öppet fem dagar i veckan, tolv timmar varje dag. Det bekostas helt av donationer från privatpersoner och företag, vi är väldigt glada för det!

PS Namnen på kvinnorna i berättelsen är fingerade.