Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Stort kunskapspris till Alexandra Charles

5 december, 2021

Dubbelt grattis till vår egen stadsbrud Alexandra Charles! Opinionsbildaren, rättvisekämpen och hälsopionjären Alexandra Charles fyllde 75 år den 12 november. Lagom till födelsedagen har grundaren av 1,6 & 2,6 miljonerklubben, tilldelats årets “Learning Ladder”.

– Jag är glad och hedrad över att mitt arbete lyfts fram genom denna fina utmärkelse, säger Alexandra Charles. Kvinnors hälsa är en fråga som ständigt är lika viktig som aktuell.

Motiveringen
Alexandra Lill Charles von Hofsten bidrar sedan 1990-talet till att öka kunskapen och forskningen om kvinnors hälsa. Som talesperson för kvinnor över 25 års ålder i och utanför Sverige har hennes budskap om behovet av ett genusperspektiv i medicinen fått kosmopolitiskt genomslag.

Med sin långa erfarenhet som kunnig, snabbtänkt och orädd värdinna tar Alexandra med självklarhet även rollen som folkbildare. Hennes program och event bygger på att glädje kan förenas med nytta. De ger forskare och experter en möjlighet att nå en bred publik.

Om Learning Ladder
Learning Ladder är ett opolitiskt pris som ska gå till en svensk som utan egen vinning hjälper andra till att utveckla förståelse och kunskap om oss som människor och hur vi kan leva i balans i vår gemensamma värld. Fjolårets pristagare var professor Johan Rockström