Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Hur vår gåva till Frälsningsarméns Sociala center använts

12 november, 2019

Anna-Lena Hjerpe, major, Frälsningsarméns Sociala center, Hornstull i Stockholm:

Anna-Lena, hur har gåvan till Frälsningsarmén kunnat användas?
Vi har använt pengarna till äldre hjälpbehövande kvinnor. Det första vi kunde göra var att fixa en frisör som kom varannan vecka under våren och där kunde våra kvinnor få komma och fixa sitt hår. Vi har också ordnat olika kvinnosamlingar dagtid med olika teman, vilket har varit väldigt uppskattat.

Har pengarna räckt till fler aktiviteter?
Ja, vi har också haft möjlighet att kunna hjälpa till med besöksresor, till barn eller föräldrar som våra kvinnor inte mött på flera år. Dessutom kan man varje vecka få en matkasse och några av våra kvinnor som ansökt, har då fått mer mat i sina kassar. Något som vi månar om är att vi kunnat köpa in underkläder så att kvinnorna fått nya när de duschat hos oss.

Det låter som om ni har mycket på er agenda?
Vi jobbar också så att jag vid olika samtal som jag har får höra om andra behov. Då försöker vi fixa det. Kanske en hyra, eller att betala mediciner. Så er gåva till oss betyder så otroligt mycket för vårt arbete.

Hur ser framtiden ut?
Nu börjar snart ett nytt arbetsår för mig. Så från djupet av mitt och Sociala centrets hjärta säger vi:  Stort tack och en tillönskan om fina julhelger!

Den som vill donera direkt till Sociala centret kan göra det här.