Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Stadsbrudarna hjälper i Corona-tider

26 mars, 2020

Stadsbrudskåren har beslutat att i de Corona-tider vi befinner oss i, skänka 20 000 kronor till organisationen Vid din sida för att hjälpa i den akuta situationen för hemlösa äldre kvinnor i Stockholm.

Vid din sida kommer nu att kunna erbjuda boende för några kvinnor på hotellet och vandrarhemmet Gustaf af Klint på Söder Mälarstrand. Agne, som driver Gustaf af Klint, har givit ett mycket förmånligt pris per natt inklusive frukost. Det känns otroligt bra att i denna utsatta grupp kunna erbjuda ett boende under en längre tid och inte bara enstaka nätter.

Vi skulle vara mycket glada om du vill vara med och hjälpa – i så fall går det bra att swisha till 123 430 23 45. Inget belopp är för litet – eller för stort – och pengarna går oavkortat till ändamålet.

Vilka är Stadsbrudskåren?
Vi är ett 25-tal färgstarka kvinnor, som har funnits sedan 1965. Och vårt syfte är att samla in pengar som sedan oavkortat används för att stötta just utsatta kvinnor och barn i Stor-Stockholm. Följ oss gärna på Facebook.

Naturligtvis kan du hjälpa Vid din sida direkt – då swishar du på 123 435 24 80.

I början av april öppnar Vid din sida med hjälp av donationer från både företag och privatpersoner samt pro bono-arbetare sin ”fritidsgård” söder om Stockholm. Där kommer det att finnas matsal, vardagsrum, tvättstuga, samtalsrum, vilrum etc. Där kan de erbjuda trygghet och samtal samt mer praktiska insatser som möjlighet att sköta sin hygien, fotvård och läkarvård. Vid din sida kommer också att arbeta med en uppsökande verksamhet då många i den här utsatta gruppen är väldigt skygga.