Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Martin Luther King-priset till Ung i Sveriges talesperson

15 januari, 2018

I november 2016 höll Stadsbrudskåren en auktion till förmån för Ensamkommandes förbunds satsning på en grupp för flickor i Stockholm där vi samlade in över 200 000 kronor. Nu tilldelas Ung Sveriges talesperson Fatemeh Khavari, som också är ordförande i Ensamkommandes förbund, Martin Luther King-priset 2018 som delas ut ikväll vid en prisceremoni i Norrmalmskyrkan i Stockholm.

Bakom priset står Sveriges Kristna Råd, Equmeniakyrkan och Kristna fredsrörelsen. Priset är verifierat och godkänt av Martin Luther Kings efterlevande.

Priset har delats ut varje år sedan 2005 till en person bosatt i Sverige som verkat i Martin Luther Kings anda. Tidigare pristagare har bland annat varit Martin Schibbye (2017), Malena Ernman (2016) och Anna Liebitis (2015). Prisutdelningen sker den 15 januari i Norrmalmskyrkan i Stockholm. Platsen där Martin Luther King själv predikade i samband med att han mottog Nobels fredspris.

Juryns motivering:
”Som talesperson för Ung i Sverige har Fatemeh Khavari genomfört ickevåldslig kamp med dialog och rättvisa som riktmärke och visat på styrkan i att möta hat med kärlek. Genom en sittstrejk som började på Mynttorget i Stockholm mobiliserade Ung i Sverige och Fatemeh unga ensamkommande i kampen att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Fatemeh har med sitt ledarskap lyckats hålla samman en snabbt växande rörelse. Trots hat står hon upp för dem som behöver det mest, de som tidigare inte haft någon röst – i sann Martin Luther King-anda.”

Donera till Stadsbrudskåren
Du vet väl att du kan donera valfri summa till oss både på hemsidan och på Facebook? Ingen peng är för liten! Och tack igen till alla som bidragit hittills och som vill bidra. Vi är så glada för allt stöd vi får!