Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Babben Larsson ny ordförande i Stadsbrudskåren

5 maj, 2023 Babben Larsson ny ordförande i Stadsbrudskåren

Vid gårdagens årsmöte i Stadsbrudskåren valdes Babben Larsson till ny ordförande i kåren. Babben efterträder Susanna Popova som varit kårens ordförande i tre år. Stadsbrudskåren är en ideell förening som grundades 1965 och vars syfte är att samla in pengar som sedan oavkortat går vidare till utsatta kvinnor och barn i Storstockholmsområdet.

– Det är ett hedersuppdrag, säger Babben Larsson. Vi har under de år jag varit en del av kåren stöttat ensamma mammor som lever nära fattigdom, äldre hemlösa kvinnor, kvinnor som lever under hot och kvinnor som blivit utsatta för sexuellt våld.

– Jag tar med glädje över stafettpinnen de kommande åren och hoppas kunna fortsätta bidra med allt från goda idéer till event till att hitta de kvinnor och barn som behöver våra pengar. Varje stad borde ha en Stadsbrudskår! Många av våra medlemmar är hårt arbetande så våra möten blir också en välbehövlig paus över mat och dryck där skrattet aldrig är långt borta.

Om Stadsbrudskåren
Stadsbrudskåren består av ett 25-tal färgstarka kvinnor och har funnits sedan början av 60-talet. Dess syfte är att samla in pengar som sedan oavkortat ska användas att stötta utsatta kvinnor och barn i Storstockholm.

Medlemmar i alfabetisk ordning: Beata af Donner, Monika Ahlberg, Anna Belfrage (skattmästare), Anitha Bondestam, Ettan Bratt (vice ordförande), Alexandra Charles, Marianne Djudic (sekreterare), Caroline Gentele, Nanne Grönvall, Babben Larsson (ordförande), Lill Lindfors, Ulla Lundevall, Susanna Popova, Eva Rohde, Kerstin Sandels, Christina Schollin, Yvonne Sörensen, Eva Swartz Grimaldi, Camilla Thulin, Meg Tivéus och Meg Westergren.

Stadsbrudskåren på Facebook
Stadsbrudskåren på Instagram @stadsbrudskaren