Gör en donation

Göra en donation till Stadsbrudskåren.

Läs mer här

Stadsbrudskårens höstauktion 2016

4 november, 2016

Stadsbrudskårens höstauktion sker i samarbete med Metropol Auktioner. Ropa in lyxig spadag, häftig visning på Thielska, ljuv privatyoga, unika modetavlor eller middag med mingel på Idrottsgalan. Vi har 21 fantastiska utrop att välja mellan  – här>> kan du läsa mer om utropen. Klubbauktion och budgivning sker i salen på Sveavägen 116, måndag den 14 november 2016. Om du vill lägga ett skriftligt bud ska det ha inkommit till Metropol Auktioner via mail till stadsbrud@metropol.se senast klockan 16.00 den 14 november. Tack för att du bidrar!

All intäkter från auktionen går oavkortat till Ensamkommandes förbunds Stockholmssatsning på en lokal tjejgrupp, under ledning av vice ordförande Gülfidan Kulbay. Eftersom det är en välgörenhetsauktion tillkommer ingen köparprovision.

Om Ensamkommandes förbunds satsning på en tjejgrupp i Stockholm
Varje år flyr flera tusen barn ensamma till Sverige. Bakom sig har de ofta en lång och farlig flykt, genom många länder. De har tvingats lämna hela sitt sammanhang på grund av krig och förtryck, i hopp om att kunna leva på en tryggare plats.

Ensamkommandes förbund är startat av ensamkommande själva för att få en egen röst i samhället. I Malmö har det sen 2015 funnits en särskild grupp som har jobbat med att hjälpa dem som ofta har traumatiska händelser i bagaget, och som inte sällan upplevt olika former av övergrepp under sin flykt. De senaste åren har fler flickor kommit och då har också behovet av förbundets stödfunktioner växt.

Nu vill Stadsbrudarna bidra till att Ensamkommandes förbund Stockholm kan starta en tjejgrupp för att dessa driftiga unga kvinnor ska få möjlighet att hitta och kanalisera sin egen kraft och kompetens, och bli en viktig del av det svenska samhället.

Alla pengar som samlas in under kvällens auktion går oavkortat till Ensamkommandes förbunds Stockholmssatsning på en lokal tjejgrupp, under ledning av vice ordförande Gülfidan Kulbay. Aktivitetsgruppen vill fungera som ett stöttande kvinnonätverk där ensamkommande flickor får stöd till inkludering och självförverkligande, i samhället och i näringslivet.

Visionen är att gruppen ska fungera som ett stabilt stöd där unga flickor får kunskap, vägledning, gemenskap och möjlighet att bearbeta sina trauman och övergrepp, men även stärka självkänslan och ge dem näring att förverkliga sina drömmar.

Stadsbrudarna kommer också att ställa upp som mentorer för dessa unga kvinnor och på olika sätt försöka hjälpa dem in i samhället.